ten Hag Makelaarsgroep

Tekst: Sandra Dubbink  |  Foto’s: Petra Holland

Verduurzaming bedrijvengebied Vroomshoop-Oost

Industriegebieden vormen een belangrijke katalysator voor de arbeidsmarkt en de lokale economie. Het zijn broedplaatsen voor innovatie en het genereren van werkgelegenheid. In Vroomshoop krijgt de economie een nieuwe impuls door de uitbreiding van fase II van bedrijventerrein Vroomshoop-Oost. Hiermee komt ruim zes hectare beschikbaar voor de verkoop.

Het nieuwe bedrijfspark wordt direct aangesloten op het bestaande terrein in Vroomshoop-Oost. Zo heeft de uitbreidingslocatie ook de Europasingel als hoofdontsluiting. De Rijksweg N36 ligt op circa vijf autominuten afstand. Het gebied kenmerkt zich als een gemengd bedrijfsgebied en is bedoeld voor bedrijven in industrie, handel en productie. Velen hiervan zijn lid van de ondernemersvereniging IKVO.

Bedrijventerreinen zijn broedplaatsen voor innovatie

De laatste jaren staat de verduurzaming van industriegebieden hoog op de agenda. Ook deze nieuwbouwlocatie zal zo duurzaam mogelijk worden ontwikkeld. “Verduurzaming van deze terreinen vraagt om een collectieve aanpak,” licht voorzitter van de IKVO Wim Sturris toe. “Een goede reden voor deze gezamenlijke aanpak is bijvoorbeeld de kostenbesparing door het collectief inkopen van energie, dataverkeer of telefonie. Als IKVO besteden we hier veel tijd en aandacht aan.”

Na een sterke daling van de vraag naar industriegronden ziet men nu door de economische groei weer een voorzichtig stijgende lijn. De uitbreiding van fase II zal vooral aantrekkelijk zijn voor de in Vroomshoop en directe omgeving gewortelde bedrijven, die uit hun jasje groeien. De bedrijfskavels zijn te koop vanaf circa 1.500 m2 op zowel zicht- als niet-zichtlocaties.

Onno Kromhof
ten Hag Makelaarsgroep
Boulevard 1945 nr 20
7511 AE Enschede
06-53696307
o.kromhof@tenhag.nl
www.tenhag.nl