Ondernemershuis Twenterand

Tekst: Rob Kunst
Fotografie: Petra Holland

www.ondernemershuistwenterand.nl

Lage huurprijs, professioneel kantoor, elkaars netwerken benutten en kennis uitwisselen

GEBRUIK MAKEN VAN ELKAARS KENNIS EN NETWERK

Een plek waar de creatieve en ondernemende zelfstandige meteen aan de slag kan op zijn of haar eigen werkplek. En dat voor slechts 125 euro per maand. Voor dit bedrag mogen de ondernemers gebruik maken van alle faciliteiten die het Ondernemershuis Twenterand, gevestigd aan de Weitzelweg in Vriezenveen, biedt.

“Je huurt dus eigenlijk een bureau waarnaast je ook gebruik maakt van spreekkamers, draadloos internet en print- en kopieerfaciliteiten”, vertelt Renate Eggengoor, coördinator van het Ondernemershuis Twenterand.

“Het belangrijkste wat we de ondernemers met dit concept bieden is het gebruik maken van elkaars kennis en netwerk. Daarnaast loop je als starter vaak tegen dezelfde problemen aan. Samen sta je sterk en kan je sparren en ideeën uitwisselen. Dat is het hele idee erachter.”

Het idee voor het ondernemershuis is ontstaan vanuit de gemeente Twenterand, die opmerkte dat jonge startende ondernemers uit de gemeente vertrokken. “Die mensen zie je dan vaak niet meer terugkeren. Dat is doodzonde.” Eind 2016 is daarom het Ondernemershuis Twenterand geopend.

Het Ondernemershuis Twenterand organiseert regelmatig netwerkborrels en kennissessies. “Maar ook hebben we de avondschool. In tien avonden komen alle facetten van het ondernemerschap aan bod.”

Het Ondernemershuis Twenterand biedt plek voor dertig ondernemers. “Wij vragen zelfstandige (startende) ondernemers vrijblijvend contact op te nemen. Kom eens een dag vanuit deze locatie werken om gevoel te krijgen bij het concept. Bovendien is de huur maandelijks opzegbaar. Het Ondernemershuis Twenterand biedt louter voordelen”, zegt Eggengoor enthousiast.

 

Ondernemershuis Twenterand

Weitzelweg 6
7671 EJ Vriezenveen
06-25558659
info@ondernemershuistwenterand.nl
www.ondernemershuistwenterand.nl

Regelkracht.

Evenementen tot in de puntjes georganiseerd

Evenementen op maat, kennissessies, personeelsfeesten, sprekers, openingen of relatiedagen.

Renate Eggengoor van Regelkracht heeft ruime ervaring als eventmanager en weet precies hoe een event tot in de puntjes georganiseerd moet worden. Met veel enthousiasme, betrokkenheid en een vleugje Twentse humor regelt Renate events op maat. Daarbij zet ze haar uitgebreide netwerk in en gaat ze tot het uiterste.
Met haar kennis en ervaring neemt ze bedrijven werk uit handen en neemt ze de planning en organisatie van evenementen geheel op zich. U wilt toch ook het beste voor uw relaties, gasten en personeel?

Bij Regelkracht bent u aan het juiste adres. Renate regelt het!

Samenthuistwente

Eén-op-één contact met ouderen

Het bieden van persoonlijke begeleiding aan ouderen. Dat is waar Ria Gerrits uit Vroomshoop, de initiatiefneemster achter Samenthuistwente, zich hard voor maakt. Met jarenlange ervaring in de ouderenzorg, streeft ze naar een persoonlijke benadering op maat als alternatief voor de reguliere groepsdagbestedingen. Samenthuistwente biedt zowel WMO- en PGB-zorg als particuliere zorg.

“Je ziet dat de mensen het één-op-één contact ontzettend waarderen. Een paar uurtjes per week onderneem je samen verschillende activiteiten. Denk daarbij aan het bieden van een luisterend oor, ergens een kopje koffie drinken, een ommetje maken, sociale contacten uitbreiden of het bezoeken van de huisarts.”

Saskia Morsink training & coaching

“De deelnemer, het paard en ik gaan samen de paardenbak in”

Coaching en training voor bedrijven, instellingen en particulieren met behulp van paarden. Op het eerste oog een bijzondere combinatie. “Maar zelfs de meest sceptische deelnemers zijn na één sessie helemaal om”, vertelt initiatiefneemster Saskia Morsink. Ze richt zich met name op mensen die worstelen met organisatie- of persoonlijke vraagstukken.

“De deelnemer, het paard en ik gaan samen de paardenbak in. Hier werken we een thema of specifiek dilemma verder uit. Paarden spiegelen gedrag en zijn kuddedieren. Zodra we een verbinding maken met het paard, zijn we een kudde en reageert het paard als onderdeel hiervan. Het gaat er om wat dit doet met de deelnemer. Het doel is iedere deelnemer zijn eigen proces en inzichten te laten doorlopen en verkrijgen.”

Zorgburo in Balans

Zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en motivatie in het dagelijks leven

Esther Plaggenmars is eigenaresse van Zorgburo in Balans, gevestigd in Vriezenveen. Ze ondersteunt en begeleidt volwassenen met een licht verstandelijke beperking, psychische problemen en/of verslavingsproblemen. Zorgburo in Balans verzorgt voor deze doelgroep onder meer ambulante begeleiding, casemanagement en thuisbegeleiding.

Het doel van Plaggenmars is om zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en motivatie in het dagelijks leven van cliënten aan te brengen, waardoor problemen verminderen of erger wordt voorkomen. “Ik wil ervoor zorgen dat cliënten met behulp van de juiste begeleiding zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen”, Tevens organiseert Zorgburo in Balans sociale vaardigheidstrainingen om mensen weerbaarder en zelfstandiger te maken.

NiVo P&O

Sterk advies over beleidsmatige stappen

Met haar brede HRM-ervaring en een bedrijfskundige achtergrond is Gieni Nijkamp van NiVo P&O een duizendpoot als het gaat om Human Resources. Zo ondersteunt zij bedrijven op het gebied van organisatorische ontwikkelingen. Dat kunnen zowel groeiende als krimpende firma’s zijn. “Ik heb beide kanten meegemaakt”, vertelt ze. “Mijn praktijkervaring combineer ik met HR-analytics en bedrijfskundige kennis. Daardoor ben ik in staat ver vooruit te kijken en bedrijven over toekomstige beleidsmatige stappen te adviseren.“

NiVo P&O is actief op het gebied van strategisch HRM, arbeids- en ontslagrecht, loopbaancoaching en -begeleiding, competentieontwikkeling, ziekteverzuim en wervings- en selectiebeleid. Daarnaast verzorgt Gieni ook sollicitatietrainingen aan werkzoekenden.

Your Travel

“Ik boek alles van Texel tot aan Nieuw-Zeeland”

Geen eindeloze zoektochten meer op internet of rekening houden met openingstijden van reguliere reisbureaus. Annemieke Roelofsen van Your Travel is persoonlijk reisadviseur en biedt particulieren en bedrijven de ideale reis op maat gemaakt. Ze is flexibel en komt veelal bij haar klanten aan huis.
Met haar ruime ervaring in de reiswereld heeft ze kennis van de ontelbare mogelijkheden binnen en buiten Europa. “Ik boek alles van Texel tot aan Nieuw-Zeeland”, vertelt ze enthousiast. “Denk daarbij aan wintersportreizen, motorreizen, zomervakanties, stedentrips en zakenreizen, maar ook aan activiteiten zoals bungeejumping op Hawaï.”
Your Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het calamiteitenfonds.

NiVo P&O

“Ik heb maar één doel en dat is het zorgen voor blije relaties”

et kopen van een auto kost vaak veel tijd en moeite. Helemaal voor directeuren en eigenaren die druk zijn met hun onderneming. Kristiaan ten Brinke van Cars for Executives biedt hulp bij het vinden van de ideale auto.

Hij ontlast zijn klanten van A tot Z: van zoekopdracht tot en met de aflevering van de gewenste auto.
Ten Brinke benadrukt dat het meer is dan het vinden van die auto alleen. “Ik ben een onafhankelijk autoadviseur voor zowel het individu als voor een wagenpark. Of het nu gaat om koop, lease, import of zelfs een auto-event op maat, leg het bij me neer en ik regel het gewoon. Ik heb maar één doel en dat is het zorgen voor blije relaties.”