Interlogic BV

Tekst: Rob Kunst
Fotografie: Petra Holland

www.inter-logic.eu

“Laten we eerlijk zijn. Transport is geen rocket science”

“Op het gebied van communicatie slaan veel klassieke vervoerders de plank mis”

"LOGISTIEKE KANSEN GRIJP IK MET BEIDE HANDEN AAN"

Het is kwart over acht op de zaterdagmorgen als Tobias van Rees, directeur van Interlogic uit Vriezenveen, zich nog een bak koffie inschenkt. “Een eigen transportonderneming is wat ik al jaren voor ogen had. Het is hard werken, maar ik spring iedere ochtend weer met een grote grijns uit bed.”

Na twaalf jaar ervaring te hebben opgedaan bij grote logistieke dienstverleners, startte Van Rees (32 jaar) vorig najaar zijn bedrijf Interlogic BV. Met succes, want met inmiddels zo’n tweehonderd ritten per week, bouwt de kersverse ondernemer Interlogic BV al snel uit tot serieuze wegtransporteur in de Benelux, Duitsland en Polen.
“Laten we eerlijk zijn. Transport is geen rocket science”, vindt hij. “Het is voor bedrijven van ondergeschikt belang welke naam er op de trailer staat, zolang je ze maar ontzorgt. Géén papierwerk, geen risico’s en er op vertrouwen dat gemaakte afspraken worden nagekomen.”

 

Kansen krijgen en grijpen

Ook speelt de gunfactor een rol. Vooral de eerste maanden zat Van Rees veel bij mogelijke klanten aan tafel. “Dat leverde niet gelijk werk op. Maar als die ene klant dan na verloop van tijd belt en stress heeft, omdat hij er niet uitkomt met de planning, dan grijp ik die kans met beide handen aan. Het móet dan gewoon goed gaan. Door korte lijntjes en ons handige netwerk komen wij prijstechnisch verrassend uit de hoek. Als je die opdracht goed uitvoert, gaat de deur vaak verder open. Daar doe je het voor.”

Met een eigen wagenpark, vijf kantoormedewerkers, een tiental eigen rijders, een overslaglocatie in Duitsland en een steunpunt in Polen timmert Van Rees aan de weg. Interlogic BV transporteert alle producten en goederen die in standaard opleggers passen. Dit voor productie- en handelsbedrijven die actief zijn in de non-food sector. “Op het gebied van communicatie slaan veel klassieke vervoerders de plank mis.” Volgens de ondernemer wordt er teveel vanuit het eigen wiel gedacht en niet goed naar de klant geluisterd. Interlogic BV probeert zich hier in te onderscheiden met bijvoorbeeld alleen chauffeurs die de taal van het land van bestemming spreken. Ook zijn er vaste partners in de belangrijke transportlanden Duitsland en Polen. “Wij hebben een Poolse dame op kantoor die vijf talen spreekt. Miscommunicatie is funest. Onze klanten in Polen kunnen altijd met haar praten, in hun eigen taal.”

 

Afspraak is afspraak

Vooral in de transportwereld geldt: afspraak is afspraak. Daarom houdt van Rees er ook niet van om het bedrijf van achter de computer met de telefoon in de hand te runnen. “Als er iets besproken moet worden, dan ga ik er langs. Dan geef je elkaar een hand en kijk je elkaar eens goed in de ogen.”
De grenzen van transport houden voor van Rees niet op bij de Benelux, Duitsland en Polen. Zo is er geregeld vervoer van en naar Frankrijk, Denemarken, Zweden en Spanje. “We hebben recent zelfs negen machines voor een olieplatform in Afrika vervoerd. Die zijn met opleggers en al op schepen gezet. Dat zijn wel bijzonder mooie uitdagingen”, lacht hij.

 

Op de camping

Waar planning bedrijfsmatig essentieel is, geldt dat privé ook. Met zijn vrouw en een jong dochtertje van één weet de ondernemer werk te relativeren. “Ik mag ook graag thuis zijn. Maar het is wel geven en nemen met zo’n jong bedrijf. Daarom waren we afgelopen zomer niet op vakantie in Italië, maar zaten we mooi een weekje op de camping in Hardenberg. Overdag kon ik dan als het nodig was even snel terug. Want transport gaat altijd door.”

 

Interlogic BV

Bedrijfsweg 54
7671 EG Vriezenveen
0546-898960
info@inter-logic.eu
www.inter-logic.eu