Direct ICT

Je kunt voor je gevoel de ICT-beveiliging nog zo goed regelen, de menselijke factor staat daarbuiten

“Criminelen op het internet worden steeds geraffineerder”

Direct ICT ontzorgt ondernemers al meer dan 15 jaar op het gebied van Cloud, Security, Web en Software. De cloud en ICT-security. Beide onderwerpen staan tegenwoordig enorm in de spotlights. Waar sla jij de bedrijfsdata op en waarom? En, misschien nog wel belangrijker in onze informatiewereld: hoe veilig zijn jouw gegevens? Met Direct ICT naast je ben je verzekerd van een gedegen inventarisatie, onderbouwd advies en werkbare oplossingen.

‘You have been phished. Dit was een test.’ Na het volgen van de instructies van een bedrieglijk echte mail kom je uit op deze phishing pagina. Er wordt gevraagd om je inloggegevens en je vult deze netjes in. En dan blijkt; je bent er flink ingetrapt! Het betreft nu een test, maar gebeurde dit met een echte phishing-mail dan had de hacker vanaf dat moment al toegang tot jouw systeem. Direct ICT maakt phishingtests op maat om bedrijven bewust te laten worden van deze vorm van cybercrime.

Menselijke factor
“Heel veel medewerkers tuinen hierin,” weet Gert-Jan Slot, manager Cloud & Security, uit ervaring. “Deze test maakt hen niet alleen alert op de gevaren van dergelijke mails. Een nog belangrijker vraag is: Wat doet de medewerker vervolgens? Zo blijkt slechts een enkeling naar zijn leidinggevende te stappen. De meesten doen helemaal niets. En dat maakt de uitkomst zorgwekkend, want jouw bedrijfsgegevens zijn dan al gehackt.” Je kunt voor je gevoel de ICT-beveiliging nog zo goed regelen, de menselijke factor staat daarbuiten. Direct ICT verzorgt awareness trainingen voor het personeel om ondernemers hierin te ondersteunen. Daarnaast adviseert Direct ICT haar klant om onder andere een tweeweg-verificatie in te stellen, een extra beveiligingstap voor je e-mailaccount of clouddienst. Met alleen je gebruikersnaam en wachtwoord kunnen hackers dan niet bij je data komen.

Alles in de cloud, of niet?
Niet alleen voor clouddiensten staat Direct ICT naast de klant om haar te ontzorgen. Door de veelzijdigheid en vakkennis van de medewerkers bieden ze voor elk IT-vraagstuk op het gebied van cloud, security, web en software een oplossing. Wél kan het werken in de cloud bijdragen aan het succes van de MKB’er. “De klant benadert de software via internet en hoeft hierdoor geen grote investeringen te doen in hardware,” benoemt directeur Harjo Kompagnie enkele voordelen. “Daarnaast is de schaalbaarheid van gebruikerslicenties oneindig en gaat de afrekening van clouddiensten op abonnementsbasis. Dit maakt de kosten voorspelbaar en beheersbaar.”

Direct ICT is al vanaf het begin gespecialiseerd in cloud dienstverlening. Hierdoor heeft het bedrijf een goed inzicht in de meest werkbare oplossingen in verschillende situaties. Kompagnie: “Werken in de cloud is niet voor alle ondernemers het meest ideale. Dit hangt altijd af van de behoefte van de klant. Wij besteden daarom veel aandacht aan de inventarisatie, het advies en een gedegen oplossing. Dat deze filosofie werkt, blijkt wel uit de langdurige samenwerking met onze klanten en partners in de 15 jaar van ons bestaan.”

Kennis delen
Op donderdag 26 september houdt Direct ICT in het Ondernemershuis Twenterand een kennissessie over security awareness met de veelgevraagde IT-specialist en ethisch hacker Jochen den Ouden.

 

Direct ICT
Kroezenhoek 5
7683 PP Den Ham
088-208-0400
info@directict.nl
www.directict.nl