Column: Marijke Schipper
Gemeente Twenterand

Tekst: Marijke Schipper  |  Fotografie: Petra Holland

Het delen en verbinden van kennis is macht

“Als het regent in Enschede, dan druppelt het in Twenterand.” Dit was een veel gehoorde kreet tijdens de aanloop naar een nieuwe Agenda voor Twente.

In de eerste week van juni tijdens de flinke regenbui die voor veel wateroverlast bij bedrijven heeft gezorgd, was ik in Enschede. De halfjaarlijkse themadag van de Regio Twente stond op het programma. De locatie was dit keer Technology Base Twente. Hier heb ik geluisterd naar de ontwikkelingen daar, het dronecentrum Space53 bezocht en ook nog een busrit gemaakt over vliegveld Twente. Al met al was het een leuke middag met zo’n 50 ambtenaren uit heel Twente.

Ik hoor u denken: “Een schoolreisje op kosten van de gemeenschap” of misschien denkt u wel “mooi dat zij gaat, dan hoef ik dat niet te doen.” Om financiële bijdragen aan regionale projecten niet alleen in Enschede te laten neerdalen is het bijwonen van dit soort bijeenkomsten cruciaal. Weten wat er speelt, weten wat er georganiseerd wordt en weten hoe de hazen lopen. Een netwerk bouwen en relaties leggen voelt soms niet als werken, maar is juist keihard werken. Op dezelfde dag heb ik ook nog een masterclass bijgewoond van Jitske Kramer. Zij benoemde dat in een gesloten systeem kennis macht is, maar in open systemen, zoals de wereld waarin we nu leven, het delen en verbinden van kennis juist macht is.

Daarom word ik heel blij van het Kennisevent Twenterand dat 10 juli plaats heeft gevonden. En ook van het nieuwe initiatief ‘Blooming Twenterand.’ Vergeet daarnaast niet om ook af en toe richting Enschede te rijden, voor bijvoorbeeld de Twentse week van Innovatie. Als iedereen meehelpt die kennis op te halen, netwerken te bouwen en relaties te leggen, weet ik zeker – en dat bleek ook in de eerste week van juni – dat het niet alleen letterlijk flink kan regenen in Twenterand.

Marijke Schipper – Accountmanager bedrijven

Gemeente Twenterand
Manitobaplein 1
7671 GS Vriezenveen
06-30993493
m.schipper@twenterand.nl
www.twenterand.nl/ondernemer